Over Ryanne

Wie ben ik?

Het ‘paardenvirus’ kreeg mij te pakken op mijn 7e . Na eerst veel avonturen beleefd te hebben met pony’s en paarden van anderen heb ik in 2008 mijn 1e eigen paard gekocht. Momenteel heb ik twee pony’s, Choco en Charlie, waar ik dagelijks mee in de weer ben.

In het begin heb ik een hele mooie en onbezorgde tijd gehad en heb ik kennis gemaakt met bijna elke discipline. Ik heb instructeursopleidingen gedaan en ook fanatiek wedstrijden gereden.

Ik leerde steeds kleiner te kijken en ik werd mij meer en meer bewust van alles in en om het paard. Er kwamen steeds dieren op mijn pad met onverklaarbare of complexe medische aandoeningen, waar regulier geen oplossing voor was. Opzoek naar nieuwe mogelijkheden hebben deze paarden mij een nieuwe weg ingestuurd. Ik ben vanuit een ander perspectief gaan kijken en complementair naar oplossingen gaan zoeken. Niet bij de pakken neerzitten door wat er niet kan, maar gaan voor wat er wel kan.

Leergierig als ik ben heb ik inmiddels een mooie rugzak aan kennis. Hieruit zet ik in wat ik voor jou paard of pony passend is, ieder dier is uniek. Alles in het lijf staat met elkaar in verbinding, dus wanneer je verbetering wil, is een brede blik nodig. Het gaat altijd om het totaalplaatje.

Ik blijf het fascinerend vinden hoeveel mooie resultaten er mogelijk zijn. Het zelfherstellend vermogen van een paard is zo ontzettend krachtig. Of het nu een oud of nieuw probleem is. Wanneer je de goede voorwaarden creëert, de oorzaak aanpakt, in plaats van alleen de klachten maskeert, kan het natuurlijke evenwicht zichzelf vaak weer herstellen en komt het lichaam weer in balans. Er is meer mogelijk dan je denkt!

Een reus of een mini? Junior of senior? Hoog in de sport, recreatief of op rust? Wanneer je er samen voor wilt gaan is elk paard welkom!

Waarmee mag ik jou helpen?