Wie ben ik?

Op mijn 8ste ben ik begonnen met paardrijden op een manege. Dat ‘paardenvirus’ is nooit meer overgegaan.

Als kind heb ik eerst heel wat jaren verschillende verzorgpony’s gehad. Toen ik genoeg bij elkaar had gespaard kwamen daar mijn eigen paarden en later ook pony’s. Ik ben begonnen onder het zadel met dressuur en endurance, maar heb van heel veel disciplines geproefd: IJslanders, western,  springen, trec, boomslepen, paarden-meerdaagses. 

Nadat ik mijn rijpaarden heb moeten laten gaan ben ik door de shetlander liefde van mijn zusje overgestapt op een A-pony. Er kwam er nog een A’tje bij en later nog een C-pony. Ik ben  hiermee gaan mennen in enkelspan, tweespan en tandem.

Omdat mijn pony’s te klein zijn voor mij om onder het zadel te rijden, ben ik me ook gaan verdiepen in methoden om ze vanaf de grond te kunnen trainen en zo bij Freestyle en Academische grondwerk terecht gekomen. Ongeacht de stokmaat is het belangrijk om wel de juiste balans en recht gerichtheid voor elkaar te krijgen. Hoe klein dan ook, ik wil ook die happy atlete. En vooral dat ze gezond en happy blijven.

Er kwamen steeds paarden en pony’s op mijn pad met onbekende en vaak zeldzame medische problemen. Dit heeft me heel veel verdriet en slapeloze nachten opgeleverd. Maar zij hebben er ook voor gezorgd dat ik ben geworden wie ik nu ben en daar ben ik ze erg dankbaar voor. Zij hebben mij een bepaald pad ingestuurd. In mijn zoektocht om de klachten te kunnen verklaren en verhelpen ben ik veel opleidingen en cursussen gaan volgen. Ik heb me vooral gespecialiseerd in de zachtere behandeltechnieken. Maar vergis je daar zeker niet in. Wat voor het oog heel minimaal lijkt, kan bij jouw paard een grootse uitwerking hebben. Verbaas me er soms over wat er nog te bereiken valt. Ook bij (probleem)paarden van mensen die na jaren tobben de moed eigenlijk al hadden opgegeven. Mijn droom is om elk paard weer echt paard te helpen worden. Vandaar dat ik mijn kennis, liefde en passie voor de paarden wil delen met de rest van (Midden) Nederland.  

Waar mag ik je mee helpen?

Ik wil graag meer informatie